dimecres, 28 de setembre de 2011

L'alberginera comença a funcionar!

Woles a tots i totes!

Recordeu que el post passat vam estar parlant de l'alberginera, que no va fer ni mitja durant l'estiu? Doncs va ser dir de tallar-la i posar-se a crèixer i a fer albergines com una histèrica. La sorpresa ha sigut majúscula.

Açò és l'albarginera a hores d'ara, amb la plantació nova ja feta.

Esta albargina es la primera i única que va fer a l'estiu, que pensàvem que moriria i que estae molt molt lletja. Ara és lletja, però no tant i està fent-se grossa.

Estes dos les ha començades a fer fa dues setmanes. Ja estan boniques, semblen de compra i tot.
Què us ha semblat l'albarginera tardana? Ara ens farà més pena tallar-li el coll, pobra..

diumenge, 11 de setembre de 2011

L'entorn de l'hortet, post-estiu

Bon dia!!

Hem estat arreglant els bidons de l'hortet per a la collita de tardor-hivern, però abans de passar-vos les fotos hem decidit ensenyar-vos un poc la resta de coses de les quals no vam fer foto l'altre dia.

En primer lloc us hem de mostrar aquesta foto de un vegetal no identificat que ens ha sortit en una dels tests que crec que contenia julivert. Ni ho hem plantat, ni sabem què és... així que hem decidit deixar-lo crèixer a vore què passa...


Ací  tenim l'albarginera que no ha fet ni mitja albargina en tot l'estiu per culpa de la calor excessiva. Ara que anavem a tallar-la sembla que ha començat a fer flors i a voler moure. Si seguix fent la mateixa calor que fa avui les tornarà a avortar totes, ja voreu...Ací tenim un dels cactus. No recorde si mai hem ressenyat els cactus que tenim a l'hortet, que ja en son uns quants. Aquest és un que a principi de primavera només era el menudet i durant tot aquest estiu ha crescut tota la resta! Li ha sentat bé, la caloreta...


I això és tot per avui, a vore si ens enrecordem de "retratar" els bidons amb la plantació nova i us expliquem.

Salutacions!

dissabte, 3 de setembre de 2011

I ja ha passat l'estiu (pràcticament)

Hola a tots i totes!
Ja quasi ha passat l'estiu i ja ens toca canviar les banyeres de producció.

Desafortunadament ens hem donat conte de que fa massa calor per a plantar albergines i carbassons a la nostra terrassa. No ens ha eixit ni mitja! La planta ha avortat totes les flors que li anaven eixin (cosa que fa, per si no ho savieu, quan la temperatura puja de 32 graus).

Per altre costat hem aconseguir que un meló tirara endavant! Només un, però ben bo!


Meló amagant-se entre la malesa, intentant passar desapercebut.
Com veieu, no ho va aconseguir i ens el vam fotre! MHAHA!

I poc més que contar. Hem fet un munt de tomates, cada vegada més menudes, pobretes. I l'alfàbrega també ha sobreviscut :) Els que sí s'ho han passat bé han sigut els cactus, que han crescut moltíssim estos dies de calor.

I res, per finalitzar una foto de la orenga florida, en tot el seu esplendor :)

Flors d'orenga en primer pla, julivert al fons.

Pròximament el plantejament de l'horta per a tardor-hivern.