dimarts, 10 de maig de 2011

L'hortet a principi de maig

Hola a tots, amants de les bones amanides! Avui hem aconseguit fer unes quantes fotos de seguiment de la collita (a més d'arreplegar molts encissams molt bons!!!)
Fem un repaset a l'hort! En primer lloc he de dir que tot està enooorme! Fa un goig!!!

Una ceba en ple creixement

Heu vist alguna vegada una rúcola espigada? Ací en teniu una.

La banyera, gran i selvàtica

Les meloneres. Lo més graciòs és que estes dos estan molt hermoses, i la del bidó gran esta groguenca i esmirrià.

El bidó groc: en la primera línia tenim encissams romans, al centre carlotes i al fons bledes i més encissams. A la dreta tenim la melonera esmirriada que us deia abans.

El roser, en plena floració.

Una carloteta que he hagut de llevar perquè no hi havia lloc per a totes.


I això és tot pel moment! Ens veiem aviat!!!

divendres, 6 de maig de 2011

Collita

Hola a tots i totes,
Ja feia dies que no ens veiem, eh? Doncs res, ací estem de nou, sense massa novetats però amb ganes de fer una xarradeta amb tots vosaltres.

En primer lloc, l'horteta va bé. Hem començat a replegar collita: encissams, raves i poc més (pel moment) que anem apuntant en la caixa de la columna que teniu a la dreta. No són tan grans com els de compra, però estan molt bons i tenim la seguretat de que no s'ha utilitzat cap mena de pesticida sobre ells.

Ahí van les fotos:

Collita de raves i encissams de roure
Un rábano hermoso xD

Això pel que fa a la collita, que per cert va sofrir un altercat que ara us contarem. Les floretes bé, ambdós rosers estan florits i la dalia va fent al seu ritme. Sembla que el tulipan també vol fer, però és més lentet, ell. Les calles que vam rescatar també s'estan recuperant satisfactòriament, així que podem concloure que el tema va endavant. :D
Bé, l'altercat. Resulta que un veí de l'hortet té un gat que es passeja de tant en tant per el terrat. L'altre día, Radial va anar a dinar a la seua caseta i (presuntament) es va topetar amb el gat fotent-se el seu menjar. Ja sabeu tots que ella és una miqueta rareta. Deduïm que es va fer molt contenta de vore al gat (que li agraden molt) i va anar a saludar al seu nou amiguet, però al gat no li va fer tanta gràcia i es va esturrufar tot, li va pegar, va botar damunt els bidons i ens els va xafar tots i se'n va anar. Ens vam trobar  tots els bidons mig desmuntats (però la collita està bé, no patiu!) i a Radial amb por de pujar a menjar asoles per si el gat li pegue. Animalet, que tonteta és....


I ara la notícia final. Açò no és de l'horta del barri, sinó de les gallines que un familiar està cuidant. Diumenge passat van començar a obrir-se els ous que la gallina americana està covant, i avui tenim tres pollets (en la foto encara ix l'últim ou sencer. Què bonics!


I això pel moment. Ja parlarem més endavant.

Salut!