dimecres, 30 de març de 2011

Sense novetats

Hola!

Només passava per ací per donar senyals de vida. Les coses segueixen creixent (menys el pobre alvocater, que ha mort :(:( ) i esperem a que les diferències siguen notables per a fer fotos.

Salut i encissam!!

diumenge, 20 de març de 2011

Atac aeri!

Hola a tots! Ací tornem un altra vegada, ara en novetats. Hem tingut problemes, atacs aeris per part d'un vileros sense cor que venen a menjar-se les nostres plantetes. Primer van picar una fulleta d'un encissam, després d'altre i finalment es menjaven tot el que podien. I hem pensat... ja està bé! Ens està costant suor i llàgrimes (m'estic excedint un poc, tat?) mantindre l'hortet i volem menjar-nos els encissams nosaltres, que per això els hem sembrat.
Per solucionar-ho hem comprat una "malla anti-pájaros" que diuen al Leroy, la hem tallada a mida i hem tapat els bidons. I de moment va molt bé! Aquesta és la pinta que fan ara:

Bidons 1 i 2

Freses (la més rogeta ja ens la hem pispat, què bona estava!)
La fresa, de més a prop :D

Així que podem dir que hem resolt el problema! Iuhu!!

divendres, 11 de març de 2011

El tercer (i últim?) bidó: la banyera

Ja tenim el que possiblement siga l'últim bidó que fiquem a la terrassa!! Aquest és de fabricació més professional: té una mida de 140x70x30 (sí, per això el malnom de "la banyera") i li hem fet un parell de capes de pintura antirrovell i una maneta de blanc, que quede molt bonic :) Encara no està acabat de tot, falta decorar-lo i, en teoria, ho farem aquesta mateixa vesprada amb l'ajuda de la mini-hortolana ;).

La banyera, en tot el seu esplendor

I com no ens sabem esperar, ja hem anat a la cooperativa a comprar cosetes per emplenar-la. I les hem plantades ja, per supost.

Plantant

No sé si es podrà veure molt bé, pero aquesta és la alineació del nou bidó: en el centre, dues tomateres i una cogombrera (al final no la vam plantar en el bidó groc i la hem ficada ací); en els extrems, fileres de ceba - encissam i alguna escarola i entre el centre i els extrems una filera de raves redonets, plantats de llavor.

I per si teniu curiositat, ací us deixo fotos de una tomatera i de una cogombrera.

Cogombrera i tomateraSeguim llegint-nos!

dimarts, 1 de març de 2011

Eiii, que les maduixes van creixent!!

Hola! M'ha eixit un títol molt "Shin-chan style", però em dona igual perquè estic feliç :D Avui hem pogut constatar que les maduixes estan creixent de forma considerable! No hi ha moltes, perque es una maduixereta menudeta plantada en un testet de no res, però ella va fent. Abans només teniem una que es va potxar un poc, i ara n'estan eixint a mansalva!!! Tenen una floreta blanqueta i menuda, i segons la flor va assecant-se, el centre es va fent gran i prenent forma.... i no hi ha millor manera de vore-ho que amb un parell de fotos (perdoneu la qualitat, les faig amb el mòbil i el pobre no dóna per a més)

Flor de maduixera
Maduixa (sembla radiactiva però és cosa de la foto, eh?)

Ací es veu millor, i podeu comparar el tamany amb els meus dits.


Què us sembla? Anem preparant el sucre i el vinagre?